HAMMASKLINIKAN DESIGN

Hammaslääkärin toimiston design

Kuten tavallista, hammasklinikan korkeimmat johtajat saavat oman kulmahuoneensa; hammaslääkärit saavat hoitohuoneen, joissa he voivat tavata potailaita ja käsitellä heidän henkilökohtaisia tietoja.

Koska hammaslääkärinä vietät suurimman osan päivästä hoitamassa potilaita, on välttämätöntä, että ne suunnitellaan oikealla tavalla. Olen käyttänyt tässä esimerkissä hammaslääkäriklinikka Thommen Implantin toimistoa. Jos tahdot tutustua heihin enemmän, löydät täältä heidän implanttihinnaston. Heillä on myös tarjous Finnairin kanssa, jossa voit ostaa plus-pisteillä hammasimplantin. Löydät kyseisen sivun täältä.

3 vinkkiä hyvään suunnitteluun

Tässä blogipostauksessa tulee esille muotoilukonspeteja, jotka ovat käytännön ja estetiikan näkökulmasta hyvin tärkeitä hammasklinikoille. Nämä vinkit ovat auttaneet monia klinikoita ympäri Suomea. Jos sinulla on tarve uudistaa klinikkasi ulkonäköä, tämä blogi tulee auttamaan sinua siinä. Käyn artikkelissa läpi:

• Strategia tulevaisuuden tarpeisiin
•Huoneiden sopiva koko
• Kaappien sijoitus

Hammaslääkärin toimiston suunnittelu Vihje # 1; Strategia tulevaisuuden tarpeisiin

Suunnittellessa hoitohuonetta, on tärkeää ottaa huomioon niiden nykyiset ja tulevaisuuden tarpeet. Jos esimerkiksi olet lisäämässä CAD / CAM laitteet tai vaikka 3D-tulostuslaitteen myöhemmin huoneisiin, on tämä hyvä ottaa huomioon alkuperäisessä suunnittelussa.
Kun tietää tämänkaltaisia seikkoja jo suunnitteluvaiheessa, niin ei joudu ongelmiin myöhemmin klinikan kehittyessä, vaan on sitten tilaa päivittää ja lisätä uusia työkaluja ja laitteita huoneisiin.

Hammaslääkärin toimiston suunnittelu Vihje #2: Sopiva koko
Yksi tärkeimmistä seikoista suunnitteluvaiheessa on se, että varmistaa tilojen sopivan koon. Varmista, että aulassa on tarpeeksi tilaa jonottaville asiakkaille, huoneisiin mahtuu hyvin potilaat ja lääkärit, sekä että työtilaa on tarpeeksi.
Klinikkojen huoneiden mittoja:
– 3,5 metriä pitkä
– 4,2 metriä leveä
– 3 metriä korka
Tärkeää hoitohuoneessa on, että huoneeseen on kaksi ovea, siellä on helppo kulkea.
Jos tilaa ei ole tarpeeksi, voi klinikka utntua ahtaalta. Tämä ei ole hyvä työympäristön kannalta eikä potilaidenkaan. Voi olla, että potilaat joutuvat vaihtamaan klinikka, jos sen toimivuus ei miellytä heitä.

Hammaslääkärin toimiston suunnittelu Vihje #3: Kaappien sijoitus
Kaappien sijoittaminen on hyvä miettiä etukäteen, sillä ne ovat tärkeä osa huoneiden kokonaisuutta.

Kaapit ovat hyvä sijoittaa huoneiden reunoille, jotta ne eivät ole tiellä. Kuitenkin on tärkeää pitää mielessä, että ne ovat tarpeeksi lähellä hoitopistettä, jotta lääkäri saa noukittua oikean työvälineen kaapista ilman turhaa vaivaa.
Kaappien tulee olla tarpeeksi tilavia, jotta niihin saadaan laitettua kaikki työvälineet, lääkärin asun sekä potilastietoja. Esimerkiksi hyvä keino on laittaa kaapit työpöytien alle, lähelle hoitotuolia.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!